کمپرسور یکی از دستگاههای بسیار مهمی است که در صنایع مختلف به منظور افزایش فشار مایعات و یا متراکم کردن گازها مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه با پیشرفت صنعت و توسعه فناوری، دستگاههای صنعتی زیادی ساخته شده اند که بر اساس تراکم گازها و یا فشار مایعات کار میکنند و استفاده از کمپرسور به منظور برآورده سازی این نیاز امری ضروری قلمداد میشود. گسترده بودن مصارف کمپرسور از یک سو نیاز به کمپرسورهای مختلف با کارکردهای متفاوت را به وجود آورده و از سوی دیگر باعث رقابت بالایی در عرصه صنعت تولید کمپرسورها شده است؛ به طوری که گاه صاحبان صنایع در انتخاب برند مناسب برای خرید کمپرسور دچار سردرگمی میشوند و نمی توانند انتخاب درستی داشته باشند؛ با توجه به اهمیت این موضوع و نقش مهم کمپرسورها، تصمیم گرفتیم که در این مقاله شما را یکی از برندهای مشهور تولید کننده جهان یعنی کوپلند آشنا کنیم و نگاهی به محصولات تولیدی این شرکت داشته باشیم.
کوپلند چیست؟
شهرت برند کوپلند در جهان بیشتر به دلیل تولید نوع خاصی از کمپرسورها موسوم به کمپرسور اسکرال است که در نوع خود عملکرد منحصر به فردی دارند
برند کوپلند یکی از بزرگترین و مشهورترین برندهای جهان است که تحت نظر شرکت امرسان در کشور آمریکا فعالیت میکند. از جمله محصولات تولیدی کوپلند میتوان به تولید کمپرسورها در مدلهای مختلف، سیستمهای تهویه و تجهیزات برودتی اشاره کرد. شهرت برند کوپلند در جهان بیشتر به دلیل تولید نوع خاصی از کمپرسورها موسوم به کمپرسور اسکرال است که در نوع خود عملکرد منحصر به فردی دارند. شرکت امرسان را میتوان اولین شرکت در جهان به حساب آورد که از فناوری اسکرال (scroll) در ساخت کمپرسورها بهره گرفت.
انواع کمپرسورهای کوپلند کدامند؟
به طور کلی میتوان انواع مختلف کمپرسورهای کوپلند را در چهار دسته ZP، ZR،ZPD و ZRD تقسیم بندی کرد که هرکدام از این دستهها دارای ویژگیهای فنی متفاوتی هستند و در استفادههای مختلف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین کمپرسور اسکرال کوپلند را میتوان برحسب تعداد فاز به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم بندی کرد که محدوده توان کمپرسورهای سه فاز بازه 2 تا 12 اسب بخار را در بر میگیرد. نوع دیگری از کمپرسورهای کوپلند، کمپرسورهای پیستونی هستند که برای استفاده در دماهای پایین بسیار مناسب اند و از عملکرد موثری برخوردارند. این کمپرسورها با برق سه فاز تغذیه میشوند و توان آنها در مدلهای مختلف در بازه 1.5 تا 60 اسب بخار قرار دارد.
کمپرسور اسکرال کوپلند چیست؟
همان طور که اشاره شد، بیشتر شهرت برند کوپلند به خاطر تولید کمپرسور اسکرال است. کمپرسور اسکرال کوپلند (Copeland scroll compressor) دارای توانی در محدوده 1 تا 60 اسب بخار هستند که در نوع خود توان بالایی محسوب میشود؛ به همین خاطر در کاربریهای صنعتی و تجاری که نیاز به توان بالایی در تولید سرما دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین از مدلهای دیگر کمپرسور اسکرال در استفادههای خانگی مانند یخچالهای کوچک نیز استفاده میشود. یکی از نکات قابل توجه درباره کمپرسور اسکرال کوپلند هزینه پایین و بازدهی بالای آنها است که صرفه اقتصادی را برا کاربران رقم میزند و در عین حال در زمان تامین بار کامل، بالاترین بازدهی را از خود نشان میدهند. به همین خاطر نیازی به اینورترهای پیچیده ندارند. مزیت دیگر استفاده از کمپرسور اسکرال، امکان تنظیم توان مصرفی بر حسب مورد استفاده است که از این طریق قابلیت مطابقت با بارهای مختلف مصرفی را فراهم میکند. سنسور دمای کمپرسور دارای عملکرد ویژه ای است که قابلیت تطبیق کارکرد دستگاه متناسب با دما را فراهم میکند. صدای دستگاه در هنگام کار کردن بسیار کم است و آرامش محیطی را بر هم نمی زند. لازم به ذکر است که کمپرسور اسکرال کوپلند تحت لیسانس امرسان آمریکا در کشور تایلند تولید میشوند.
کدام مدل کمپرسور کوپلند را باید انتخاب کرد؟
به طور کلی برند کوپلند محصولات زیادی را در مدلهای متنوع و با کارکردهای مختلف تولید کرده است؛ به همین خاطر برای انتخاب یک محصول مناسب باید ابتدا نیاز خود را بشناسید و سپس بر اساس آن دستگاهی با ویژگیهای مناسب با نیازتان را انتخاب کنید. قبل از انتخاب مدل دستگاه کمپرسور کوپلند باید به چهار مورد توجه کرد که عبارتند از: میزان سرمای مورد نیاز، دمای کندانسور، دمای تبخیر کننده (اوپراتور) و نوع سرکننده مورد استفاده. میزان سرمای مورد نیاز که به آن بار برودتی مورد نیاز هم گفته میشود، میزان سرمایی است که برای استفادههای مورد نظر مطلوب است و کمپرسور انتخابی شما باید بتواند آن را در حد کامل تامین کند. این عامل مهم ترین عاملی است که باید مورد مورد توجه قرار گیرد و عوامل بعدی در درجههای بعدی اهمیت قرار دارند. دمای سرد کننده یا کندانسور باید به صورت دقیق تعیین شود تا از بابت عملکرد دستگاه متناسب با نیاز اطمینان حاصل گردد. همچنین نوع گاز دستگاه باید به گونه ای انتخاب شود که امکان تامین آن به راحتی وجود داشته باشد و در عین حال با توجه به فضای مورد استفاده، اثرات مخرب زیست محیطی برجای نگذارد. در مجموع با در نظر گرفتن این عوامل میتوان مدل دستگاه را برحسب ویژگیهای آن انتخاب کرد.